Pcelarstvo Lasinja
Glavni Izbornik
Proizvodi
Finoteka


O nama

OPG Pčelarstvo  Lasinja  osnovao je njegov vlasnik Branimir Kovšca 1977. godine na svom gospodarstvu kod Lasinje i od tada djeluje na području Zagrebačke, Koprivničko–križevačke i Karlovačke županije. 

OPG Pčelarstvo Lasinja je obiteljsko gospodarstvo u kojem djeluju članovi obitelji, ali i nekoliko vanjskih suradnika - pčelara. Pčelarstvo raspolaže sa nekoliko stacionarnih pčelinjaka sa po 50 LR košnica. Naši pčelinjaci nalaze se na Kordunu (Lasinja) i na Bilogori (Paunovac, Starigrad). Oplodna stanica nalazi se na Starigradu, a proizvodnja matica u Koprivnici.

Proizvodnjom meda i ostalih pčelinjih proizvoda OPG Pčelarstvo Lasinja prisutno je i prepoznato na zagrebačkom području već desetljećima. Prve trgovine zdravom hranom u nas (Gea, Helia i druge), distribuirale su isključivo naš med. 

Garancija kvalitete našeg meda krije se u činjenici da je proizveden u ekološki čistim područjima s malo obradivih površina, van dosega industrije i njenog zagađenja, ali i modernih poljoprivrednih površina sa  korištenjem raznih kemijskih sredstava. Kako med nastaje iz nektara, nije svejedno, gdje ga pčele ubiru, kao što nije ni to što pčelar unosi u košnicu - zato se posebna pozornost daje našoj tehnologiji pčelarenja. U suzbijanju pčelinjih bolesti (koje predstavljaju velik problem u pčelarstvu danas) već godinama koristimo isključivo prirodna sredstva: pelin, eterično ulje timola i organske kiseline (mliječnu, mravlju i oksalnu) koji ne ostavljaju štetne rezidue u medu (što je slučaj pri korištenju pesticida i antibiotika), a termičku obradu meda sveli smo na minimum. Naš med nije pasteriziran, homogeniziran niti filtriran kako bi zadržao svoje prirodne sastojke: peludna zrnca, kiseline, fermente, vitamine i drugo.

 

UNUCI

Na slici: Sve generacije u poslu

 

UNUCI2